Om oss

Här kan du läsa mer om Bolero, vår historia och hur vi ser på att göra affärer.

Bolero är ett av de ledande företagen i Stockholmsområdet, inom avancerad IT-infrastrukturkonsultation till kunder med stora krav. Företaget har verkat på IT-marknaden sedan 1989 och har ett starkt rykte och extremt lojala kunder.

Bolero är ett företag med en stark företagskultur som främjar entreprenörskap, personlig utveckling och erbjuder företagets konsulter stora möjligheter att utvecklas. Huvudkontoret ligger i Kista, Stockholm.

Vad vi gör

Bolero hjälper sina kunder att effektivisera sin IT-verksamhet genom att utveckla teknik, processer, strategi och organisation samt förbättra sin affärsverksamhet med hjälp av smarta IT-lösningar.

Bolero har ambitionen att vara det företag som leverantören föredrar inom sina fokusområden. Boleros huvudfokus ligger inom fyra områden: 

  • Infrastruktur
  • Analytics
  • Säkerhet
  • Test och utveckling

Detta uppnås genom att vara i framkant kunskapsmässigt inom kärnområden, vara innovativ inom dessa områden och överträffa kundernas förväntningar. Bolero strävar efter att arbeta med sina huvudprodukter och kontinuerligt utveckla sitt serviceområde, men samtidigt hålla fokus inom sina kärnområden. 

Bolero är i spetsen för den starka XaaS-trenden (”allt som en tjänst”) där produkter, verktyg och tjänster samlas i en långsiktig funktionsuppgift. Målgruppen är främst stora företag med komplexa IT-miljöer och krav på högkvalitativa infrastrukturlösningar i kombination med kunder i den offentliga sektorn.

Kunderna är vanligtvis i komplexa och globala miljöer, vilket skapar krav på sin IT-infrastruktur. 

Vår historia

Bolero har sedan det grundades av Roland och Marianne Fristedt, alltid legat i teknikens framkant. När bolaget 1989 utvecklade ett program för att automatisera bokföring, tidrapporter och processhantering för arbetande progressiva människor i målbranschen med skrivmaskiner, automatiserade frankeringsmaskiner och papper och penna. Någon högteknologisk branschstandard existerade inte. 

1997 tog vår nuvarande VD Erland Fristedt över Bolero och lade fokus på konsulttjänster för högtekniska lösningar inom IT-infrastruktur. Bolaget började då att expandera snabbt och idag är vi ca: 200 konsulter som arbetar genom Bolero inom många olika IT-områden.